Topwijnen uit Sicilië

  45474469_713821015651459_1769298398764072960_n.jpg

Het wijnhuis Principe di Corleone is een mooi familiebedrijf dat is opgericht in 1892 door Giuseppe Pollara en generatie na generatie (inmiddels de 4e) met toewijding en talent, heeft de familie Pollara zowel in Italië als in het buitenland de waarden en cultuur van de Siciliaanse wijnen overgedragen. Het bedrijf bevindt zich in het hart van west-Sicilië en bevat ca. 100 ha aan wijngaarden. De kwaliteit van de wijnen begint in de wijngaarden, één van hun prioriteiten is dan ook om de wijngaarden goed te verzorgen.

Echte meesterwerken in de fles, dat zijn de wijnen van het wijnhuis Principe di Corleone. Veelal worden de wijnen gemaakt van inheemse, maar ook van internationale druifsoorten. Ze vertegenwoordigen de uitdrukking van grote Siciliaanse wijntradities en de familie Pollara heeft dit zowel in Italië als in het buitenland over weten te brengen.

De Nero d'Avola wijn heb ik ook in Corleone ontdekt en heb ik al vanaf de start van mijn bedrijf in mijn wijnaanbod. Op maandag 22 oktober 2018 hebben wij een rondleiding gehad in dit mooie familiebedrijf, mijn blog vindt u hier.

Ik ben dan ook trots dat ik als enig Nederlands bedrijf wijnen van dit wijnhuis importeer en ik hoop dat u met de wijnen van Principe di Corleone kunt genieten van de smaak van Sicilië!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

  

 

Actieve filters