Topwijnen uit Sicilië en Piemonte

  

Het wijnhuis Principe di Corleone is een mooi familiebedrijf dat is opgericht in 1892 door Giuseppe Pollara en generatie na generatie (inmiddels de 4e) met toewijding en talent, heeft de familie Pollara zowel in Italië als in het buitenland de waarden en cultuur van de Siciliaanse wijnen overgedragen. Het bedrijf bevindt zich in het hart van west-Sicilië en bevat ca. 100 ha aan wijngaarden. De kwaliteit van de wijnen begint in de wijngaarden, één van hun prioriteiten is dan ook om de wijngaarden goed te verzorgen.

Echte meesterwerken in de fles, dat zijn de wijnen van het wijnhuis Principe di Corleone. Veelal worden de wijnen gemaakt van inheemse, maar ook van  internationale druifsoorten. Ze vertegenwoordigen de uitdrukking van grote Siciliaanse wijntradities en de familie Pollara heeft dit zowel in Italië als in het buitenland over weten te brengen.

De Nero d'Avola wijn hebben we ook in Corleone ontdekt en hebben we al vanaf de start van ons bedrijf in ons wijnaanbod. Op maandag 22 oktober 2018 hebben wij een rondleiding gehad in dit mooie familiebedrijf, onze blog vindt u hier.

Wij zijn dan ook trots dat wij als enig Nederlands bedrijf wijnen van dit wijnhuis importeren en we hopen dat u met de wijnen van Principe di Corleone kunt genieten van de smaak van Sicilië!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   

Claudia Cordara is eigenaresse van het mooie, kleinschalige wijnhuis Cordara. Het wijnhuis is een echte familiebedrijf, op dit moment wordt Claudia bijgestaan door haar ouders en haar zoon.

Al 4 generaties lang maakt het wijnhuis Cordara fantastische authentieke wijnen in Piemonte. De wijngaarden bevinden zich in Castel Boglione, een klein stadje in de provincie Asti. De naam van het stadje is afgeleid aan de naam van een dichtbij gelegen rivier, Boglione.

De ongeveer 5 ha aan wijngaarden zijn aangeplant met o.a. de volgende druifsoorten:

- Barbera  - Cortese  - Freisa  - Brachetto  - Dolcetto  - Grignolino

De wijnen worden in kleine oplagen geproduceerd, want kwaliteit vindt ze belangrijker dan kwantiteit!

Ook wordt er veel aandacht besteed aan het etiket van de fles, zodat het niet alleen heerlijk is om te drinken, maar ook een mooie uitstraling heeft in uw wijnkast of op tafel.

In januari 2019 mochten wij Claudia Cordara bij ons thuis ontvangen en zijn we met elkaar in gesprek gekomen. Wij importeren onderstaande wijnen rechtstreeks van het wijnhuis, uiteraard staat het nog in de planning om het wijnhuis te gaan bezoeken.

Geniet van de smaak van Piemonte!

Er zijn 20 producten.

Item 1-20 van 20 in totaal item(s)

Actieve filters