Nieuwe wijnen ontdekken en proeven.

Zondag 19 januari 2020.

Een wijnproeverij organiseren vinden wij fantastisch om te doen, maar vandaag waren we zelf aanwezig bij een proeverij, een bijeenkomst met verschillende wijnhuizen uit verschillende landen.

We moesten er even voor rijden, maar dat was het zeker waard. We hebben gesproken met een aantal bekende wijnhuizen, maar we hebben ook een aantal (voor ons) nieuwe wijnhuizen leren kennen. We hebben ontzettend veel wijnen geproefd vandaag en zeker een aantal “nieuwe” wijnen gevonden die we aan ons wijnaanbod gaan toevoegen. Binnenkort zullen deze wijnen online staan en zullen we het nieuwe aanbod op Facebook presenteren.

Hieronder zullen we een aantal wijnhuizen toelichten. Uiteraard hebben we meer wijnhuizen ontmoet vandaag, te veel om allemaal te benoemen.

 

Fosso Corno, Abruzzo

We hebben gesproken met dhr. Marco Biscardo en samen de nieuwe Montepulciano d’Abruzzo DOCG Colline Teramane, Il Grande Silenzio geproefd. Een zeer bijzondere wijn met een mooi verhaal! Ook hebben we besproken dat we zeker een bezoek gaan brengen aan dit mooie wijnhuis in d’Abruzzo. De nieuwe witte wijn “Pecorino” wordt toegevoegd aan ons aanbod van Fosso Corno wijnen.

Gusto d'Italia - Fosso Corno

Dhr. Marco Biscardo

Cantine Renzo Masi / Fattoria di Basciano, Toscane.

Ook hebben we een leuk gesprek gehad met dhr. Paolo Masi en Giorgio Masi. Onlangs hebben wij de Contrappasso van dit wijnhuis aan ons wijnaanbod toegevoegd, een wijn die op een proeverij, die wij net voor de feestdagen mochten verzorgen, zeer goed werd beoordeeld. Vandaag hebben wij o.a. een verrassende rosé mogen proeven, een zoete rosé gemaakt van de Sangiovese druiven. Een heerlijke dessertwijn of voor de liefhebbers van zoete wijnen.

Gusto d'Italia-Renzo Masi

Dhr. Paolo en Giorgio Masi

Cantine Paradiso, Puglia.

Van Cantine Paradiso uit Puglia hebben we al een aantal wijnen in ons wijnaanbod. Vandaag hebben we ook dhr. Angelo Paradiso voor het eerst ontmoet. Op dit moment is hij de 3e generatie in het wijnhuis. Op zijn advies hebben we ook de rode wijn 1954 Primitivo geproefd en we waren aangenaam verrast. Wat een heerlijke wijn, deze gaan we zeker toevoegen.

Roeno, Trentino.

Een leuk wijnhuis, gesitueerd op de grens van Veneto en Trentino ten oosten van het Gardameer. Van dit wijnhuis hebben we een fantastische Pinot Grigio geproefd. Een witte wijn dat in een wat duurdere prijscategorie valt, maar wij vinden het zeker de moeite waard om deze wijn toe te voegen. Het is een wijn waarvan 80% van de wijn wordt vergist in RVS tanks, de andere 20% in grote vaten van Frans eikenhout en dat proef je!

Gusto d'Italia

Actieve filters