Overige Wijnhuizen

Graag laten wij u meer zien over de wijnhuizen die al onze heerlijke Italiaanse wijnen produceren. In het submenu vindt u meer informatie.

Subcategorieën

 • Cantine Paradiso, Puglia

  De geschiedenis van het wijnhuis Cantine Paradiso begon in 1950 met (nu) opa Angelo. Hij was toen één van de vele boeren die in die periode op het platteland van Puglia woonde.

  Hij trouwde jong, kreeg 4 kinderen en realiseerde met hun hulp zijn droom om een wijnmakerij te bouwen. Het bedrijf, nu 3 generaties later, werd een maatstaaf voor de productie van lokale wijnen.

   

  In de jaren ‘50 werkte Angelo Paradiso vooral als bulkproducent en het bedrijf groeide gestaag. Eind jaren ‘90 hielpen ook zijn twee zonen en dochter mee en produceerden zij bulkwijnen en olijfolie. Midden 21e eeuw splitste het bedrijf zich op. De huidige eigenaar Angelo Paradiso (jr.) runt het wijnhuis sinds 2008, terwijl zijn broer en zus olijfolie produceren. De druiven voor de bulkwijnen worden gekocht van de gecontracteerde druivenkwekers.

   

  De gebottelde wijnen zijn geproduceerd op 20 hectare eigen wijngaarden.

   

  Op 19 januari 2020 hebben we dhr. Angelo Paradiso in Nederland ontmoet. Op dit moment is hij de 3e generatie in het wijnhuis. Op zijn advies hebben we ook de rode wijn 1954 Primitivo geproefd en we waren aangenaam verrast. Uiteraard hebben we deze wijn daarna aan ons wijnaanbod toegevoegd, maar ook de fantastische Angelo Primo, Nero di Troia.

   1954 MAGNUM.JPG

 • Fosso Corno, Abruzzo

  Fosso Corno is een jong Italiaans wijnbedrijf, met een grote ambitie. Ze willen de beste producent van de regio Abruzzo worden. Door constant het vinificatieproces te verbeteren, streven ze ernaar de kwaliteit van hun wijnen naar een hoger niveau te brengen. Hierbij wordt niets aan het toeval overgelaten. In de wijngaard is voornamelijk Montepulciano aangeplant (het traditionele druivenras van Abruzzo), maar daarnaast zijn ook internationale rassen zoals Chardonnay en Sauvignon Blanc aangeplant.

   

  Het bedrijf bevindt zich in Roseto degli Abruzzi, in de provincie Teramo en beslaat ca. 30 ha aan wijngaarden op een heuvel met aan de ene kant een geweldig uitzicht op de Adriatische zee en aan de andere kant op de imposante bergen van de Gran Sasso.

  Dit royale land staat bekend om zijn typische wijnen. De groeiende belangstelling voor de Montepulciano wijnen, geproduceerd in de regio Abruzzo, bracht hun familie ertoe dit landgoed in 2001 te kopen. In 2002 werden alle bestaande wijngaarden ontworteld en vervangen door nieuwe wijngaarden. Tussen januari en februari 2003 werden 9 hectare Montepulciano geplant. Nog eens 11 hectare werd geplant tussen 2004 en januari 2005.

  Maar het werk is nog niet afgelopen. Ze blijven steeds bezig met het maken van een product van de hoogste kwaliteit. Dit betekent serieus werk en wijngaardverzorging. 

   

  Op 19 januari 2020 hebben we dhr. Marco Biscardo in Nederland ontmoet en samen de nieuwe Montepulciano d’Abruzzo DOCG Colline Teramane, Il Grande Silenzio geproefd. Een zeer bijzondere wijn met een mooi verhaal! Ook hebben we besproken dat we zeker een bezoek gaan brengen aan dit mooie wijnhuis in d’Abruzzo.

    gallery-cantina-esterno-2.jpg

 • Renzo Masi / Fattoria...

  De familie Masi is een wijnbouwfamilie in hart en nieren en maakt al wijn in de Chianti-streek sinds 1900. Het wijnhuis ligt in het bekende wijndorp Rufina, waar ze Chianti, Chianti Riserva en een aantal modernere stijlen maken. Bijvoorbeeld de Rosso di Toscana ‘Erta e China’, wat letterlijk ‘omhoog en omlaag’ betekent, refererend naar de handmatige oogst in de cru’s van Rufina. Daarnaast maken ze sinds kort ook een voor Toscaanse begrippen redelijk unieke Appassimento-stijl van Sangiovese en Syrah, genaamd Contrappasso.

   

  Fattoria di Basciano is het landgoed dat sinds begin 1900 eigendom is van de familie Masi. Het is gelegen in het hart van het Chianti Rufina-gebied, op de top van een heuvel met uitzicht op de Argomenna-vallei aan de ene kant en de rechteroever van de rivier “Sieve” aan de andere kant.

   

  Op 19 januari 2020 hebben we Paolo en Giorgio Masi in Nederland ontmoet en hebben wij o.a. een verrassende rosé mogen proeven, een zoete rosé gemaakt van de Sangiovese druiven. Een heerlijke dessertwijn of voor de liefhebbers van zoete wijnen.

 • Banfi, Toscane

  Het landgoed werd in 1978 verworven door de familie Mariani en is het wijnhuis Banfi opgericht door de  Italiaans-Amerikaanse broers, John en Harry Mariani.

  In die jaren kochten de broers John en Harry ook Bruzzone, een historische wijnmakerij in Piemonte dat is opgericht in 1860 en gespecialiseerd is in de productie van mousserende wijnen. Dit staat tegenwoordig bekend als Banfi Piemonte.

   

  Gelegen aan de samenvloeiing van de rivieren Orcia en Ombrone, strekt het landgoed Banfi zich uit langs de zuidelijke hellingen van de gemeente Montalcino over een terrein van 7.100 hectare; een derde van het landgoed staat onder gespecialiseerde wijnranken en de balans wordt verdeeld tussen olijfgaarden, graanvelden, pruimenbomen, truffelstandaarden, bos en struikgewas.

   

  Het landgoed wordt gedomineerd door een fraai gerestaureerd middeleeuws kasteel, waarin zich een glasmuseum, een wijnwinkel en twee restaurants bevinden. Daarmee is het een bezoek meer dan waard.

  Ook in de kelder is het een en al perfectionisme. De wijnen rijpen op grote traditionele foeders van Slavonisch eiken en barriques van het beste Franse eiken. Het hout voor de barriques wordt door de wijnmakers persoonlijk geselecteerd in de Franse bossen en gedroogd onder hun toezicht – van essentieel belang voor de kwaliteit van de tannines in de wijnen. Het hout wordt niet te sterk gebrand en de vaten zijn wat groter dan de gangbare barriques, om de houtinvloed niet te veel in de wijnen te laten spreken. Het resultaat vinden we in het glas: prachtige, uitgebalanceerde wijnen, niet alleen grote Brunello’s, maar ook bijzondere tafelwijnen, zowel rood als wit.

  banfi.jpg  

 • Biscardo Vini, Veneto

  Het bedrijf Mabis is opgericht in 1878 door Terenzio Biscardo.

  Na de tweede wereldoorlog werden er door de zoon en opvolger Luigi grote investeringen gedaan omtrent vinificatie en botteling, mede hierdoor liepen ze in de regio voorop. Daardoor werd hun wijn verkocht door heel Europa, maar ook de USA en Engeland. 

  De erven Maurizio en Martino zwaaien hedendaags de scepter en zetten hun ontwikkeling in kwaliteit en innovatie voort. Martino is een veel gevraagd persoon in de wijnwereld mede door zijn brede kennis omtrent wijn.

   

  Hun wijnen staan bekend om hun gevaarlijke drinkbaarheid en uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

  trilogia-1-644x1024.jpgEnigma.jpg

 • Montresor uit Verona...

  Net ten noorden van Verona ligt Cantine Giacomo Montresor. Montresor is een Italiaans wijnhuis met een lange historie en traditie van wijn maken, die zijn oorsprong vind in Orléans in het hart van Frankrijk, waar Claude de Montresor hertog was rond 1600. In 1892 komt de familie naar Veneto waar ze een wijnhuis oprichten, dat nu behoort tot de traditionele wijnhuizen voor Amarone en Ripasso.

  Op 02 mei 2022 heb ik dit wijnhuis bezocht. Dit jaar viert het wijnhuis haar 130 jarig bestaan. Uiteraard heb ik mijn bezoek in een blog omschreven, deze kunt u HIER lezen.

  De focus van Montresor ligt op de productie van DOC-wijnen, typerend voor de regio rondom Verona in de Veneto-streek: Soave, Valpolicella, Bardolino, Valpolicella Ripasso en Amarone. Daarnaast maakt Montresor ook Prosecco. Montresor staat met name bekend om zijn verschillende Amarone-wijnen, afkomstig uit verschillende wijngaarden, namelijk de Fondatore, de Capitel della Crosara en de Satinata (die opvalt door zijn beroemde zwart-satijnen fles).

  DSC03464.JPG  

   

   

Er zijn 46 producten.

Item 1-45 van 46 in totaal item(s)

Actieve filters