Cantine Paradiso, Puglia

De geschiedenis van het wijnhuis Cantine Paradiso begon in 1950 met (nu) opa Angelo. Hij was toen één van de vele boeren die in die periode op het platteland van Puglia woonde.

Hij trouwde jong, kreeg 4 kinderen en realiseerde met hun hulp zijn droom om een wijnmakerij te bouwen. Het bedrijf, nu 3 generaties later, werd een maatstaaf voor de productie van lokale wijnen.

 

In de jaren ‘50 werkte Angelo Paradiso vooral als bulkproducent en het bedrijf groeide gestaag. Eind jaren ‘90 hielpen ook zijn twee zonen en dochter mee en produceerden zij bulkwijnen en olijfolie. Midden 21e eeuw splitste het bedrijf zich op. De huidige eigenaar Angelo Paradiso (jr.) runt het wijnhuis sinds 2008, terwijl zijn broer en zus olijfolie produceren. De druiven voor de bulkwijnen worden gekocht van de gecontracteerde druivenkwekers.

 

De gebottelde wijnen zijn geproduceerd op 20 hectare eigen wijngaarden.

 

Op 19 januari 2020 hebben we dhr. Angelo Paradiso in Nederland ontmoet. Op dit moment is hij de 3e generatie in het wijnhuis. Op zijn advies hebben we ook de rode wijn 1954 Primitivo geproefd en we waren aangenaam verrast. Uiteraard hebben we deze wijn daarna aan ons wijnaanbod toegevoegd, maar ook de fantastische Angelo Primo, Nero di Troia.

 1954 MAGNUM.JPG

Er zijn 11 producten.

Item 1-11 van 11 in totaal item(s)

Actieve filters