Renzo Masi / Fattoria di Basciano, Toscane

De familie Masi is een wijnbouwfamilie in hart en nieren en maakt al wijn in de Chianti-streek sinds 1900. Het wijnhuis ligt in het bekende wijndorp Rufina, waar ze Chianti, Chianti Riserva en een aantal modernere stijlen maken. Bijvoorbeeld de Rosso di Toscana ‘Erta e China’, wat letterlijk ‘omhoog en omlaag’ betekent, refererend naar de handmatige oogst in de cru’s van Rufina. Daarnaast maken ze sinds kort ook een voor Toscaanse begrippen redelijk unieke Appassimento-stijl van Sangiovese en Syrah, genaamd Contrappasso.

 

Fattoria di Basciano is het landgoed dat sinds begin 1900 eigendom is van de familie Masi. Het is gelegen in het hart van het Chianti Rufina-gebied, op de top van een heuvel met uitzicht op de Argomenna-vallei aan de ene kant en de rechteroever van de rivier “Sieve” aan de andere kant.

 

Op 19 januari 2020 hebben we Paolo en Giorgio Masi in Nederland ontmoet en hebben wij o.a. een verrassende rosé mogen proeven, een zoete rosé gemaakt van de Sangiovese druiven. Een heerlijke dessertwijn of voor de liefhebbers van zoete wijnen.

Er zijn 3 producten.

Item 1-3 van 3 in totaal item(s)

Actieve filters