Paolo Manzone, Piemonte

Paolo Manzone is een mooi, klein familiebedrijf met ca. 14 ha aan wijngaarden, opgericht in 1999. Het wijnhuis is gevestigd in Serralunga d'Alba in Piemonte. Paolo Manzone werkte vroeger als wijnmaker, maar zijn wens was altijd om zelf wijnen te produceren van eigen wijngaarden. Inmiddels is dat gelukt en bezit hij eigen wijngaarden, waar hij met moderne visie wijn van maakt.

 

Naast wijngaarden in de cru Meriame bezit Paolo Manzone ook wijngaarden net iets ten oosten van de Barolo DOCG, in het dorp Sinio. In deze wijngaarden staan Arneis, Dolcetto, Barbera en Nebbiolo aangeplant. Paolo Manzone maakt er moderne, fruitgerichte wijnen mee. Door de relatief kleine productie is Paolo in staat om zelf 100% controle te hebben op iedere stap in het proces: van de druif tot aan de verkoop van zijn wijnen.

 

Ik heb Paolo en zijn vrouw op zondag 15 januari 2023 ontmoet, we hebben een heel leuk gesprek gehad over hun wijnhuis en wijnen en ons gesprek afgesloten met de belofte dat we hun wijnhuis zeker komen bezoeken.

2.jpg  

Actieve filters