search

Angelo Primo Nero di Troia, Cantine Paradiso

€ 16,50
Inclusief belasting

Angelo Primo Nero di Troia, Cantine Paradiso

Deze fantastische zwoele en volle rode wijn heeft een diep robijnrode kleur met paarse reflecties. Het ruikt vooral naar rijp rood fruit zoals kersen met een vleugje cacao en koffie. De smaak uit zich vooral in rijp rood fruit en het heeft prettige tannines met een zeer aangename afdronk.

Wijn en Spijs: Uitstekend bij gegrild vlees, denk bijvoorbeeld aan een sappige hamburger met bacon van de bbq. Maar ook zeer geschikt bij de borrelplank met gekruid vlees en oude kazen. 

Streek             : Puglia

Druifsoort        : Nero di Troia

Wijnhuis          : Cantine Paradiso

Jaargang        :  2017

Alcohol            : 15%

Aantal

Zoals het etiket al zegt:

Un nettare dal carattere forte en con la spalle larghe, proprio come quelle di nonno angelo.

Een nectar met een sterk karakter en brede schouders, net als die van grootvader Angelo.

De druiven worden begin oktober geplukt in de wijngaarden rond Cerignola.

Na het ontstelen van de druiven worden deze gekneusd en weken ze 15 dagen in RVS tanks op een gecontroleerde temperatuur onder de 27 graden. De wijn wordt daarna geperst. De wijn blijft 2 maanden in RVS tanks, om vervolgens overgebracht te worden naar eikenhouten vaten. Daarin rijpt de wijn 12 maanden. De wijn rijpt vervolgens nog 4 maanden op fles.

Over het wijnhuis: Na de Tweede Wereldoorlog in de jaren ’50 heerste er veel armoede onder de boeren in Zuid-Italië. Grootvader Angelo Paradiso, een van de vele boeren in Puglia, besluit in die tijd zijn heil te zoeken in de wijnbouw en bouwt in 1954 het wijnhuis Cantine Paradiso. Tegenwoordig is Cantine Paradiso een wijnhuis, dat met name bekend staat om zijn gulle rode wijnen gemaakt van Primitivo, Negroamaro en Nero di Troia. 

De bekende wijncriticus Luca Maroni heeft deze heerlijke Nero di Troia (wijnjaar 2016) bekroond met 98 punten! en wijnjaar 2017 met 95 punten.

GUS015167
18 Items

Datasheet

Druivenras
Nero di Troia
Herkomst
Puglia