search

Rosso di Montalcino, Banfi

€ 18,99
Inclusief belasting

Rosso di Montalcino, Banfi

Deze rode wijn is heerlijk ingetogen en heeft een verleidelijke geur, zacht fruitig, kersen en een vleugje vanille. In de smaak zacht en toegankelijk, pruimen en kersen, smaakvol. Toscane staat vooral bekend om de Brunello di Montalcino. Deze wijn wordt, net als de Ross di Montalcino, gemaakt van de Sangiovese druif. De Rosso di Montalcino wordt ook wel de "kleine Brunello" genoemd.

 

Wijn en spijs: Ideaal bij pasta's met vleessaus, varkenshaas, eend van de barbeque, lichte en romige kazen. 

Streek             : Toscane

Druifsoort        : Sangiovese

Wijnhuis          : Banfi

Jaargang         : 2018

Alcohol            : 14%

Aantal

De wijnen rijpen 10-12 maanden deels in kleine houten barriques en voor een deel in grote eikenhouten vaten. Na de botteling rijpen de wijnen nog eens 6 maanden in de fles. Het resultaat is een sappige, romige, ronde en soepele wijn, maar zeker ook een wijn met pit. 

Het wijnhuis Banfi:

Het landgoed werd in 1978 verworven door de familie Mariani en is het wijnhuis Banfi opgericht door de  Italiaans-Amerikaanse broers, John en Harry Mariani.

In die jaren kochten de broers John en Harry ook Bruzzone, een historische wijnmakerij in Piemonte dat is opgericht in 1860 en gespecialiseerd is in de productie van mousserende wijnen. Dit staat tegenwoordig bekend als Banfi Piemonte.

 

Gelegen aan de samenvloeiing van de rivieren Orcia en Ombrone, strekt het landgoed Banfi zich uit langs de zuidelijke hellingen van de gemeente Montalcino over een terrein van 7.100 hectare; een derde van het landgoed staat onder gespecialiseerde wijnranken en de balans wordt verdeeld tussen olijfgaarden, graanvelden, pruimenbomen, truffelstandaarden, bos en struikgewas.

 

Het landgoed wordt gedomineerd door een fraai gerestaureerd middeleeuws kasteel, waarin zich een glasmuseum, een wijnwinkel en twee restaurants bevinden. Daarmee is het een bezoek meer dan waard.

GUS015171
17 Items

Datasheet

Druivenras
Sangiovese
Herkomst
Toscane