search

Vermentino Toscana igt, La Pettegola, Banfi

€ 13,50
Inclusief belasting

Vermentino Toscana igt, La Pettegola, Banfi

Een zeer aromatische witte wijn met rijke aroma’s en een delicate smaak. Fruitig met tonen van abrikoos, grapefruit, bloemen en typisch Mediterrane kruiden. Een volle smaak met mooie zuren, die zorgen voor frisheid en een lang aanhoudende afdronk.

 

Wijn en spijs: Ideaal bij gerechten met vis, schaal- en schelpdieren of bij vegetarische voorgerechten.

 

Streek              : Toscane

Druifsoort         : Vermentino

Wijnhuis           : Banfi

Jaargang          : 2020

Alcohol             : 13%

Aantal

Het landgoed werd in 1978 verworven door de familie Mariani en is het wijnhuis Banfi opgericht door de  Italiaans-Amerikaanse broers, John en Harry Mariani.

 

In die jaren kochten de broers John en Harry ook Bruzzone, een historische wijnmakerij in Piemonte dat is opgericht in 1860 en gespecialiseerd is in de productie van mousserende wijnen. Dit staat tegenwoordig bekend als Banfi Piemonte.

 

Gelegen aan de samenvloeiing van de rivieren Orcia en Ombrone, strekt het landgoed Banfi zich uit langs de zuidelijke hellingen van de gemeente Montalcino over een terrein van 7.100 hectare; een derde van het landgoed staat onder gespecialiseerde wijnranken en de balans wordt verdeeld tussen olijfgaarden, graanvelden, pruimenbomen, truffelstandaarden, bos en struikgewas.

 

Het landgoed wordt gedomineerd door een fraai gerestaureerd middeleeuws kasteel, waarin zich een glasmuseum, een wijnwinkel en twee restaurants bevinden. Daarmee is het een bezoek meer dan waard.

GUS015173
12 Items

Datasheet

Druivenras
Vermentino
Herkomst
Toscane