Le Macete Garganega, Tenuta Grimani
search
  • Le Macete Garganega, Tenuta Grimani

Le Macete Garganega, Tenuta Grimani

€ 9,95
Inclusief belasting

Le Macete, Tenuta Grimani

 

Deze licht strogele wijn is zeer aromatisch met veel tropisch fruit (ananas, perzik, mandarijn), misschien ontdek je nog een klein beetje honing in de wijn. Fruitig en soepel van smaak, gebalanceerd met een goede frisheid.

 

Wijn en spijs: Perfect bij bijvoorbeeld een pasta vongole.

 

 

Streek              : Venetië

Druifsoort         : Garganega

Wijnhuis           : Tenuta Grimani

Jaargang          : 2021

Alcohol             : 11,5%

Aantal

Tenuta Grimani is gevestigd in het Italiaanse Roncà, in de omgeving van Soave. In een heuvelachtig gebied met vulkanische oorsprong en basaltbodems maken ze onder andere wijnen van Pinot Grigio, Garganega, Traminer en een Prosecco Rosé. De wijnen onderscheiden zich door een opvallend aromatisch karakter en een minerale ondertoon. Grimani is een klein familiebedrijf van vader, moeder, dochter en zoon die alles helemaal zelf doen. Grimani hanteert een volledig biologische werkwijze en is op dit moment in conversie: twee wijnen zijn al BIO-gecertificeerd.

Afkomstig uit wijngaarden aan de voet van de heuvels bij Roncà, in de omgeving van Soave. De wijngaarden liggen op 130 meter hoogte met een zuidoostelijke ligging. De bodems hebben een vulkanische oorsprong en bestaan uit basalt en klei. De wijngaarden zijn deels aangeplant in pergola-systeem, deels in Guyot-systeem.

GUS015204
12 Items

Datasheet

Druivenras
Garganega
Herkomst
Venetië
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.