1954 Primitivo, Cantine Paradiso
search
  • 1954 Primitivo, Cantine Paradiso
  • 1954 Primitivo, Cantine Paradiso

1954 Primitivo, Cantine Paradiso

€ 12,50
Inclusief belasting
1954 Primitivo, Paradiso

Deze fantastische rode wijn gemaakt van de primitivo druifsoort, is robijnrood van kleur en heeft een geur van rode bessen, gedroogde pruimen, mirte en kruidnagel. Het is een wijn dat vol van smaak is, de aanwezige tannines zijn goed geïntegreerd. veel donker fruit (pruimen, mirte, bessen) en indrukken van specerijen.

Wijn en Spijs: Lekker bij pasta met rijke sauzen. Ook heerlijk bij een pizza met pikante salami. Wij vinden deze wijn ook fantastisch bij een heerlijke borrelplank met pittige / oude kazen en vleeswaren.
 
Streek             : Puglia

Druifsoort       : 100% primitivo

Wijnhuis         : Cantine Paradiso

Jaargang       : 2019

Alcohol           : 15%

Aantal

De oogst vindt half/eind augustus plaats, wanneer de druiven volledig rijp en zeer aromatisch zijn. Na de oogst worden de druiven ontsteeld en vergist. De gisting plus schilweking vindt plaats in RVS tanks op een gecontroleerde temperatuur van 15 tot 20 graden gedurende 15 en 20 dagen. De wijn rijpt twee maanden in RVS tanks, waarna een houtrijping van 12 maanden volgt in barriques. Na de houtrijping gaat de wijn weer  terug naar de RVS tanks voor drie maanden. Voordat het op de markt wordt gebracht, rijpt de wijn nog vier maanden in de fles.

Over het wijnhuis: Na de Tweede Wereldoorlog in de jaren ’50 heerste er veel armoede onder de boeren in Zuid-Italië. Grootvader Angelo Paradiso, een van de vele boeren in Puglia, besluit in die tijd zijn heil te zoeken in de wijnbouw en bouwt in 1954 het wijnhuis Cantine Paradiso. Tegenwoordig is Cantine Paradiso een wijnhuis, dat met name bekend staat om zijn gulle rode wijnen gemaakt van Primitivo, Negroamaro en Nero di Troia. Hun beste wijn is gemaakt van 100% Primitivo en is vernoemd naar het jaar van oprichting: de 1954.

De bekende wijncriticus Luca Maroni heeft deze heerlijke Primitivo (wijnjaar 2016 en 2018) bekroond met 96 punten!

GUS015146
10 Items

Datasheet

Druivenras
Primitivo
Herkomst
Puglia