Est! Est!! Est!!! dop Le Pòggere, Falesco
search
  • Est! Est!! Est!!! dop Le Pòggere, Falesco
  • Est! Est!! Est!!! dop Le Pòggere, Falesco

Est! Est!! Est!!! dop Le Pòggere, Falesco

€ 8,95
Inclusief belasting

Est! Est!! Est!!! Dop, Le Poggere

Een strogele witte wijn met een levendige, frisse en fruitige smaak (appeltjes), die ook de nodige kracht en een bittertje heeft. Het heeft een bloemige geur met een vleugje hars, pijnbomen, lindebloesem, amandelen en honing. Een fijne blend van de Trebbiano, Malvasia en Roscetto druiven.

Wijn en Spijs: Heerlijk bij risotto, stevige pastagerechten en bij kipgerechten.

 

Streek             : Lazio

Druifsoort       : Trebbiano, Malvasia, Roscetto

Wijnhuis         : Falesco

Jaargang       : 2018

Alcohol           : 12,5%

Aantal

Deze wijn, afkomstig van de aparte wijngaard Poggio dei Gelsi, geldt als de beste van de reeks. Deze wijngaard werd aangeplant in 1979, toen het bedrijf van start ging. Pas tien jaar later werd de wijn apart op de markt gebracht. Het is een bijzondere wijn, met een opmerkelijke kracht en lekker fruit. Hij wordt gemaakt op heuvels van minstens 400 meter boven de zeespiegel. Hier worden de druiven mooi rijp zonder hun fruit en aromatische karakter te verliezen.

Falesco is een betrekkelijk jong wijnhuis. Het werd opgericht in 1979. Het wijnbedrijf stelde zich ten doel de autochtone, eigen druivenrassen van de streek weer aan te planten en in ere te herstellen. Het ging om oude rassen, die al in de Romeinse tijd voor de wijnbouw werden gebruikt. Een van de rassen die opnieuw werden aangeplant was de Roscetto, een druif die in antieke tijden bekend stond om zijn goede wijnen.

Est est est dankt zijn naam aan een bijzonder verhaal. In het jaar 111 ging de Duitse bisschop Fugger met een groot gezelschap naar Rome. Hij stuurde zijn knecht vooruit om een geschikte herberg te zoeken. Hij sprak met  hem af, dat als hij een goede herberg gevonden had, dat de knecht dan “Est” (hier is het) op de deur van de herberg zou schrijven. Toen Fugger bij Montefiascone aankwam, zag hij een herberg met Est! Est!! Est!!! op de deur, dit moest wel een uitstekende herberg zijn met fantastische wijnen.

GUS015152
22 Items

Datasheet

Druivenras
Malvasia
Roscetto
Trebbiano
Herkomst
Lazio
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.