Nero d'Avola - Principe di Corleone
search
  • Nero d'Avola - Principe di Corleone
  • Nero d'Avola - Principe di Corleone

Nero d'Avola, Principe di Corleone

€ 9,25
Inclusief belasting

Nero d'Avola, Principe di Corleone

Ben je op het eiland Sicilië geweest? Dan moet je deze rode wijn van de Nero d'Avola druif proeven! Wij waren er ook en hebben het ontdekt in het dorpje Corleone. Een echte aanrader! en exclusief bij ons verkrijgbaar.

Deze robijnrode wijn met paarse tinten wordt 7 maanden in Frans-eiken vaten gerijpt. Dit resulteert in een boeket met bessen met een vleugje kruiden en een lichte hint van eik en vanille. De smaak is rijk en elegant en het heeft een aangename afdronk.

Wijn en Spijs: Heerlijk bij Parmaham, vlees en diverse kaassoorten met honing.

Streek             : Sicilië

Druifsoort        : 100% Nero d’Avola

Wijnhuis          : Principe di Corleone

Jaargang        :  2020

Alcohol            : 13%

Aantal

Tijdens onze vakantie op Sicilië in 2013, hebben we het dorp Corleone bezocht. Samen met een gids hebben we een wandeling door het dorp gemaakt, een museum bezocht, een bezoek gebracht aan een voormalig klooster en aan la Cascata delle due Rocche, de waterval van de 2 rotsen (alleen toen was er helaas maar 1 die stroomde). Tijdens de lunch in een restaurant midden in Corleone hebben we voor het eerst kennis gemaakt met deze heerlijke wijn : Principe di Corleone, Nero d’Avola. 5 jaar later hebben wij dit mooie wijnhuis bezocht, zie deze blog

Wij zijn het enige bedrijf in Nederland die de wijnen van dit wijnhuis importeert.

 

Het wijnhuis Principe di Corleone is eigendom van de familie Pollara, bevat ca. 100 hectare aan wijngaarden die zich ten noord-westen van het dorp Corleone bevinden. Het wijnhuis is opgestart in het jaar 1892 en gaat generatie na generatie door met het maken van heerlijke wijnen.

 

De Nero d'Avola-druif is de belangrijkste rode druif van Sicilië en een van de belangrijkste inheemse rassen van Italië. De druif is vernoemd naar het plaatsje Avola in het diepe zuiden van Sicilië. Wijnbouwers brachten de Nero d'Avola honderden jaren geleden naar het zuidelijkste puntje van het eiland. Vandaag de dag is de druif verspreid over het hele eiland. Het geeft een robijnrode wijn met paarse reflecties.

GUS015001
200 Items

Datasheet

Druivenras
Nero d'Avola
Herkomst
Sicilië