search

Appassimento Conte di Campiano

€ 7,99
Inclusief belasting

Appassimento, Conte di Campiano

Deze Appassimento is gemaakt van 100% Negroamaro druiven. De druiven worden drie weken lang gedroogd op de wijnstokken (passito methode) en worden met de hand geplukt. De wijn is robijnrood van kleur met oranje tinten. Intense en complexe aroma’s met tonen van rijp fruit en kruiden. Een goede balans met subtiele tannines en een licht bittertje in de afdronk. 

Wijn en Spijs: Deze wijn is heerlijk bij rood vlees, gerijpte kazen en kruidige pasta's.

Streek             : Puglia

Druifsoort       : Negroamaro

Wijnhuis         : Conte di Campiano

Jaargang       : 2020

Alcohol           : 14%

Aantal

Conte di Campiano

Lang geleden, een graaf van de verre landen passeerde op zijn prachtige ros, in het land van de Val Tramigna en klom op naar het plateau van de berg Crocetta. De graaf ging op een steen zitten om een beetje uit te rusten waarnaar hij per toeval ontdekte dat het landschap vanaf daar prachtig was. Het daglicht streelde de heuvels, achter het profiel van een kasteel, de steile daken van kleine huizen, de witte paden en gecultiveerd land, en verspreid in de zachte wind. Het landschap, de zachte geur van most bereikt die zijn neus bereikt en de rust die hij op dat moment voelde, adviseerde hem een woning te vinden in dat land. Zo kwam het dat hij vanaf die dag de Graaf van Campiano (=Conte di Campiano) werd...

Het bedrijf Conte di Campiano is onderdeel van Contri Spumanti s.p.a. en is in Cazzano di Tramigna gevestigd, een klein dorp in het noord oosten van Verona. Haar geschiedenis is strikt verbonden met haar oprichter: Luciano Contri, geboren in Cazzano di Tramigna. In 1959 richtte hij de persoonlijke zaak Luciano Contri op, die in 1980 werd omgevormd tot de firma Contri Spumanti S.p.A., die de productie van mousserende en half-mousserende wijnen startte. Vandaag zijn de teugels van het bedrijf overgenomen door de zoon Paolo Contri, die het beleid van de vader voortzet, hij is een briljant oenoloog met een economische achtergrond.

Negroamaro:

Negroamaro is een druivensoort van rode wijn afkomstig uit Zuid-Italië. Het wordt bijna uitsluitend in Puglia gekweekt.

De druif kan wijnen produceren die erg diep van kleur zijn. Wijnen gemaakt van Negroamaro hebben de neiging heel rustiek van karakter te zijn, waarbij parfum gecombineerd wordt met een aardse bitterheid. De druif produceert enkele van de beste rode wijnen van Puglia.
GUS015119
10 Items

Datasheet

Druivenras
Negroamaro
Herkomst
Puglia