Aglianico Beneventano Vesevo, Farnese vini
search
  • Aglianico Beneventano Vesevo, Farnese vini

Aglianico Beneventano Vesevo, Farnese vini

€ 7,45
Inclusief belasting
Aglianico Beneventano Vesevo, Farnese vini

Deze rode wijn wordt gemaakt van de Aglianico druif. De kleur van deze wijn is diep rood met violette reflecties. In de mond is deze wijn complex en intens, met rood fruit en heldere tonen van kruiden en vanille. De tannines zijn stevig en zacht, schoon en droog in de afdronk.

Wijn en Spijs: Deze wijn is heerlijk bij rijke hoofdgerechten, vlees en geroosterd vlees.

 

Streek             : Campanië

Druifsoort       : Aglianico

Wijnhuis         : Farnese Vini 

Jaargang       : 2015

Alcohol           : 13%

 

Probeer ook eens de witte wijn van dit wijnhuis.

Aantal

Aglianico Beneventano Vesevo, Farnese vini

Vesevo is het resultaat van de samenwerking tussen de Abruzzo-producent Farnese Vini en enkele lokale partners; na jaren van wijnbouwervaring in Irpinia, besloten ze in 2000 om de wijnen onder de naam Vesevo op de markt te brengen.

Vesevo is de oude naam van de vulkaan Vesuvius, met zijn dramatische uitbarstingen. De Vesuvius is in vele opzichten bepalend voor de wijnbouw, al is het alleen maar door de vulkanische bodem die de wijn veel spanning en fraîcheur geven. Kwaliteit, persoonlijkheid en originaliteit van de wijnen zijn het resultaat van de korte link tussen de traditionele waarden en de moderne technologie. De passie leidt hun door continu onderzoek en nieuwe technologieën die kennis uitbreiden, om nieuwe hoge kwaliteit te bereiken, altijd verkregen met het respect en de volle uitdrukking van het land waar ze vandaan komen.

Farnese Vini is een jong bedrijf dat in een paar jaar, dankzij een beleid dat telkens op zoek is naar de hoogste kwaliteit en marketing, is uitgegroeid tot een de toonaangevende exportbedrijven in Zuid-Italië met een productie van bijna 13 miljoen flessen.

Aglianico druif

De aglianico is een oude blauwe druivensoort en komt vrijwel alleen in het zuiden van Italië voor. Het heeft een vroege bloeiperiode, maar de druif rijpt laat, soms zelfs pas begin november.

Deze wijn heeft onlangs de volgende awards gewonnen:

BERLINER WINE TROPHY 2018

GOLD MEDAL: Vesevo Beneventano Aglianico wijnjaar 2015

BERLINER WEIN TROPHY 2017
GOLD MEDAL: Vesevo Beneventano Aglianico IGT wijnjaar 2013

WINE ENTHUSIAST 2017
87 POINTS - Vesevo Beneventano Aglianico 2012
MUNDUS VINI 2017
SILVER MEDAL: Vesevo Beneventano Aglianico IGT 2013

Bron: Farnese Vini

GUS015115
8 Items

Datasheet

Druivenras
Aglianico
Herkomst
Campanië