search

San Nicolao Barbera d'Asti DOCG, Terre da Vino, Vite Colte

€ 7,95
Inclusief belasting
San Nicolao Barbera d'Asti DOCG, Terre da Vino, Vite Colte

De wijn krijgt een lange gisting en veroudering op fles, dit geeft deze heerlijke wijn een zeer diepe, robijnrode kleur. In de neus is deze Barbera d’Asti rijk, weelderig en uitnodigend, met een geur van pruimen en kersen, fijn gekruid. In de mond heeft deze wijn een medium tot volle body, verrassend zacht voor Barbera, lang en lekker. De wijn is onweerstaanbaar nu, maar kan ook een paar jaar bewaard worden.

Wijn en Spijs: Deze Barbera is heerlijk in combinatie met rood vlees, pastagerechten en harde kazen.

 

Streek             : Piemonte

Druifsoort       : Barbera

Wijnhuis         : Terre da Vino, Vite Colte

Jaargang       : 2016

Alcohol           : 13,5%

Aantal

Terredavino is een topproducent gevestigd in Barolo, in het hart van het Langhe gebied. De filosofie is simpel: ze produceren alleen wijn uit Piemonte en alleen DOC en DOCG wijnen. De wijnmakerij is op wijngebied en qua architectuur state of the art. De hoge kwaliteit wordt gegarandeerd door een ruime selectiemogelijkheid uit maar liefst 5000 hectare met passie geteeld door 2500 boeren. 

Vite Colte is de vaardigheid van de wijnboer, 180 wijnboeren met 300 hectare wijngaarden in Piemonte, waarvan een deel wordt omgebouwd tot biologische landbouw. Elke wijnbouwer wijdt een deel van zijn vermogen aan het Vite Colte-project, zorgen ervoor dat het de meest nauwgezette aandacht krijgt, met constante dialogen met de technische agronoom. Echte wijnbouwers, die al hun vaardigheden, passie en aanwezigheid inbrengen. Achter de wijn van elke Vite Colte zit een gezicht, een verhaal en een gezin.

De Barbera druiven van deze bijzondere wijn zijn afkomstig van de wijngaarden in het hart van de Asti, in het gebied van Agliano naar Rocchetta Tanaro. 

GUS015112
18 Items

Datasheet

Druivenras
Barbera
Herkomst
Piemonte