Il Grande, Montepulciano d’Abruzzo DOC, Fosso Corno
  • Il Grande, Montepulciano d’Abruzzo DOC, Fosso Corno

Il Grande, Montepulciano d’Abruzzo DOC, Fosso Corno

€ 10,00
Inclusief belasting

Il Grande, Montepulciano d’Abruzzo DOC, Fosso Corno

Deze heerlijke robijnrode wijn heeft delicate aroma’s van pruimen, gedroogde bessen, zwarte thee en walnoot. Het is vol en stevig van smaak met een lange smaakvolle afdronk.
Wijn en Spijs: Perfect bij stoofpotjes met bijv. kip, maar ook bij pasta met vlees of gegrild vlees.

 

Streek             : Abruzzo

Druifsoort       : Montepulciano 100%

Wijnhuis         : Fosso Corno

Jaargang       : 2016

Alcohol           : 13,5%

 

Van het mooie wijnhuis Fosso Corno hebben we tevens een heerlijke witte wijnen en een rose in ons aanbod

Aantal

De oorsprong van de naam Il Grande ligt bij de hoge top van de Grand Sasso berg, dat ook wel Corno Grande (grote hoorn) wordt genoemd.

De oogst van de druiven vindt plaats tussen eind september en midden oktober.

Na een fermentatie van 14 dagen gaat de wijn in stalen vaten. De wijn ondergaat een 2e fermentatie en daarna gaat de wijn nog voor 12 maanden in Frans eiken vaten van 500 liter. Vervolgens rijpt de wijn nog ca. 2-3 maanden in de fles.


Azienda Agricola Fosso Corno:

Fosso Corno is een jong Italiaans wijnbedrijf, met een grote ambitie. Ze willen de beste producent van de regio Abruzzo worden. Door constant het vinificatieproces te verbeteren, streven ze ernaar de kwaliteit van hun wijnen naar een hoger niveau te brengen. Hierbij wordt niets aan het toeval overgelaten. In de wijngaard is voornamelijk Montepulciano aangeplant (het traditionele druivenras van Abruzzo), maar daarnaast zijn ook internationale rassen zoals Chardonnay en Sauvignon Blanc aangeplant.

 

Het bedrijf bevindt zich in Roseto degli Abruzzi, in de provincie Teramo en beslaat ca. 30 ha aan wijngaarden op een heuvel met aan de ene kant een geweldig uitzicht op de Adriatische zee en aan de andere kant op de imposante bergen van de Gran Sasso.

Dit royale land staat bekend om zijn typische wijnen. De groeiende belangstelling voor de Montepulciano wijnen, geproduceerd in de regio Abruzzo, bracht hun familie ertoe dit landgoed in 2001 te kopen. In 2002 werden alle bestaande wijngaarden ontworteld en vervangen door nieuwe wijngaarden. Tussen januari en februari 2003 werden 9 hectare Montepulciano geplant. Nog eens 11 hectare werd geplant tussen 2004 en januari 2005.

Maar het werk is nog niet afgelopen. Ze blijven steeds bezig met het maken van een product van de hoogste kwaliteit. Dit betekent serieus werk en wijngaardverzorging. 

GUS015107
18 Items

Datasheet

Druivenras
Montepulciano
Herkomst
Abruzzo