search

Il Rosso, Principe di Corleone

€ 8,95
Inclusief belasting
Il Rosso, IGP

Deze heerlijke robijnrode wijn heeft een bouquet van bessen en voelt warm en droog in de mond. De combinatie van de verschillende druifsoorten zorgt voor een heerlijke rode wijn om van te genieten.
Wijn en Spijs: Een wijn waar u tijdens de maaltijd van kunt genieten, maar het is  op zijn best  bij vleesgerechten zoals een mixed grill of wild, maar ook heerlijk bij harde kazen.

 

Streek             : Sicilië

Druifsoort       : Nero d'Avola 50%, Merlot 30% en Cabernet Sauvignon 20%

Wijnhuis         : Principe di Corleone

Jaargang       : 2019

Alcohol           : 13%
Aantal

De Nero d'Avola-druif is de belangrijkste rode druif van Sicilië en een van de belangrijkste inheemse rassen van Italië. De druif is vernoemd naar het plaatsje Avola in het diepe zuiden van Sicilië. Wijnbouwers brachten de Nero d'Avola honderden jaren geleden naar het zuidelijkste puntje van het eiland. Vandaag de dag is de druif verspreid over het hele eiland. Het geeft een robijnrode wijn met paarse reflecties.

De Merlot druiven worden op Sicilië eind augustus, begin september geoogst.

Oorspronkelijk komt de druif van Gironde. Merlot kwam in 1880 naar Italië en dankzij zijn vermogen om zich gemakkelijk aan te passen, werd het al snel, samen met Chardonnay, een van de meest gerenommeerde en gecultiveerde wijnstokrassen.

Cabernet Sauvignon: van Bordeaux-oorsprong is het ongetwijfeld de meest gerenommeerde internationale variëteit voor de productie van wijnen van hoge kwaliteit en een lange levensduur. Geboren uit de spontane kruising tussen Cabernet Franc en Sauvignon Blanc, wordt het gekenmerkt door zijn ongelooflijke aanpassingsvermogen aan elk type terrein, zonder ooit zijn onmiskenbare karakter te verliezen. Op Sicilië heeft het zich gelukkig aangepast aan het specifieke microklimaat en geeft het leven aan intense rode wijnen die al in kleur zijn, rijk aan tannines en aromatische stoffen heeft.
GUS015102
23 Items

Datasheet

Druivenras
Cabernet Sauvignon
Merlot
Nero d'Avola
Herkomst
Sicilië