search

Rosa Rossa, Brachetto, Cordara

€ 7,95
Inclusief belasting

Rosa Rossa, Brachetto, Cordara

Deze licht robijnrode wijn is een rode wijn dat uitermate geschikt is om in de zomer te drinken. Het is een wijn die je, bij voorkeur, licht gekoeld moet drinken om het beste uit de wijn te halen! Echt het proberen waard.Het bouquet is intens en aanhoudend met geuren van wilde rozen en peper. De smaak is droog maar delicaat en fijn.

Wijn en Spijs: De wijn is uitstekend als aperitief, gaat goed samen met kruidige/oude kazen, asiatische gerechten of nagerechten met donkere/pure chocolade.

 

Streek             : Piëmonte

Druifsoort        : Brachetto

Wijnhuis          : Cordara

Alcohol            : 14%
Aantal

Al 4 generaties lang maakt het wijnhuis Cordara fantastische authentieke wijnen in Piemonte. De wijngaarden bevinden zich in Castel Boglione, een klein stadje in de provincie Asti. De naam van het stadje is afgeleid aan de naam van een dichtbij gelegen rivier, Boglione. Het wijnhuis heeft ca. 5 ha aan wijngaarden.

 

De Brachetto druif is een oeroude blauwe/rode druifsoort uit Piemonte. Deze druifsoort wordt veelal gebruikt voor het maken van een licht mousserende of een mousserende wijn (zowel droog als zoet). Cordara maakt er een stille rode wijn van, er zijn niet veel wijnhuizen die stille wijnen van de brachetto druif maken.

De oogst van de druif voor de wijn Rosa Rossa vindt in de eerste week van september, handmatig plaats.

GUS015127
19 Items

Datasheet

Druivenras
Brachetto
Herkomst
Piemonte