Cima Bianca Fosso Corno
search
  • Cima Bianca Fosso Corno

Cima Bianca Fosso Corno

€ 9,99
Inclusief belasting

Cima Bianca, Fosso Corno

De oorsprong van de naam Cima Bianca (witte top) komt van de met sneeuw bedekte witte top van de berg Gran Sasso. De mix van witte druiven uit de regio Abruzzen (Chardonnay en Sauvignon Blanc) zorgt voor een geweldige frisheid en een fruitig karakter. Deze strogele witte wijn heeft licht gouden tinten, delicate aroma’s en een doordringende smaak.

Wijn en Spijs: past bij salades, zeevruchten maar ook als aperitief.

 

Streek             : Abruzzo

Druifsoort       : Chardonnay, Sauvignon Blanc

Wijnhuis         : Fosso Corno

Jaargang       : 2021

Alcohol           : 13%

 

Van het mooie wijnhuis Fosso Corno hebben we tevens een fantastische rode wijn en een rosé in ons wijnaanbod

Aantal

Azienda Agricola Fosso Corno:

Fosso Corno is een jong Italiaans wijnbedrijf, met een grote ambitie. Ze willen de beste producent van de regio Abruzzo worden. Door constant het vinificatieproces te verbeteren, streven ze ernaar de kwaliteit van hun wijnen naar een hoger niveau te brengen. Hierbij wordt niets aan het toeval overgelaten. In de wijngaard is voornamelijk Montepulciano aangeplant (het traditionele druivenras van Abruzzo), maar daarnaast zijn ook internationale rassen zoals Chardonnay en Sauvignon Blanc aangeplant.

Het bedrijf bevindt zich in Roseto degli Abruzzi, in de provincie Teramo en beslaat ca. 30 ha aan wijngaarden op een heuvel met aan de ene kant een geweldig uitzicht op de Adriatische zee en aan de andere kant op de imposante bergen van de Gran Sasso.

Dit royale land staat bekend om zijn typische wijnen. De groeiende belangstelling voor de Montepulciano wijnen, geproduceerd in de regio Abruzzo, bracht hun familie ertoe dit landgoed in 2001 te kopen. In 2002 werden alle bestaande wijngaarden ontworteld en vervangen door nieuwe wijngaarden. Tussen januari en februari 2003 werden 9 hectare Montepulciano geplant. Nog eens 11 hectare werd geplant tussen 2004 en januari 2005.

Maar het werk is nog niet afgelopen. Ze blijven steeds bezig met het maken van een product van de hoogste kwaliteit. Dit betekent serieus werk en wijngaardverzorging. 

 

Van de Chardonnay en Sauvignon Blanc heeft Fosso Corno de Cima Bianca gemaakt. Een verrassend heerlijke frisse wijn die het beste van beide druivensoorten naar voren haalt. De Sauvignon Blanc voor de frisheid en de Chardonnay voor de fruitigheid.
GUS015025
18 Items

Datasheet

Druivenras
Chardonnay
Sauvignon Blanc
Herkomst
Abruzzo
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.